Plastfyldninger

Hvad er en plastfyldning?

En plastfyldning er en fyldning af plastmateriale i eller på en beskadiget tand. Plastfyldninger anvendes typisk af kosmetiske årsager og ved caries, misfarvede tænder, knækkede tænder og større kosmetiske behandlinger, men også til bidfunktionsbehandling. En plastfyldning kan blandt andet bruges kosmetisk til at lukke et mellemrum mellem fortænderne, hvis du ønsker dette.

I gamle dage brugte man bly- og sølvplomber til fyldninger. Det er i dag blevet udskiftet med plastfyldninger, da der er mange fordele ved at lave fyldningerne i plastik. Materialet er udviklet med fokus på styrke, holdbarhed og æstetik og de bliver formet, så det ligner en helt naturlig tand.

RING TIL OS
Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
08:00 - 15:00
08:00 - 17:00
08:00 - 18:00
08:00 - 15:00
08:00 - 14:30
+45 6263 2420
NY PATIENT?
Er det første gang, du kommer hos os, bruger vi ekstra tid på at lære dig og dine tænder bedst muligt at kende.
Skift tandlæge
GRATIS PARKERING
Vi har gode og gratis parkeringsforhold når du besøger os, samt nem tilgang via offentlig transport.
vis rejseplan

Tandbehandling i høj kvalitet

Tryghed og professionalisme

Dedikeret behandlerteam

Mange fordele ved at få plastfyldninger

Når man får lavet en plastfyldning eller en plastfacade limer plasten sig fast til tanden. Det betyder, at tandlægen kun behøver at bore cariesen væk. Plastens limende effekt forebygger også, at tænderne kan revne. Plasten er lavet i særligt slidstærkt materiale, der kan holde i mange år og så er materialet ugiftigt for patienten. 

Derudover laves plasten, i modsætningen til de ældre blyfyldninger (plomber) og sølvfyldninger, så den i dag matcher tandens naturlige farve.

Plastfyldninger og holdbarhed 

Man siger, at en plastfyldning i reglen skal udskiftes ca hver 8-10 år. Jo større en fyldning er, jo oftere vil den også skulle udskiftes. Derfor vil meget store fyldninger i kindtænder ikke have en lang holdbarhed og derfor anbefales i mange tilfælde en kronebehandling i stedet for.

Tandsmerter efter plastfyldning

Det er ganske normalt, at nogen vil kunne opleve smerter efter en plastfyldning. For nogle vil det føles som isninger i tænderne. Dette vil dog aftage af sig selv et par uger efter behandlingen. Oplever du, at smerterne eller isningerne varer ved, skal du kontakte din tandlæge. 

Plastfyldning eller krone?

En tand har fem overflader: tyggefladen, kindfladen, tungefladen og to mellemrumsflader. Når man skal vurdere om den bedste behandling af tanden er fyldning eller en krone, kigger man på hvor mange af tandens flader, der er beskadiget. En plastfyldning anvendes til mindre beskadigede tænder, da en meget beskadiget tand kan gøre det umuligt at lave en fyldning, der slutter tæt om tanden. Plast kan være en god idé til behandling af knækkede tænder, men kun hvis tanden ikke er knækket helt ned til tandkødet, da behandlingen kræver at tanden tørlægges helt.  

En behandling med plastfyldning er billigere end hvis man for eksempel skal have lavet en krone i tandfarvet materiale.


Kontakt os i dag

  Få lavet Plastfyldninger hos 

  Jennifer Le-Kure

  Har du brug for en tid?

  Vi ønsker at hjælpe dig så hurtigt og effektivt som muligt.
  BOOK EN TID I DAG
  Find vej
  Tandlægehuset Broby
  Pontoppidansvej 7,
  5672 Broby
  Vis rute på kort
  Åbningstider
  Mandag
  08:00 - 15:15
  Tirsdag
  08:00 - 15:15
  Onsdag
  08:00 - 17:00
  Torsdag
  08:00 - 17:00
  Fredag
  08:00 - 14:00
  Lørdag
  Lukket
  Søndag
  Lukket
  Ring til os
  Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille tid
  +45 62 63 24 20